Gids voor Noord Cyprus

Ontdek de magie van Noord-Cyprus vakanties met A1cyprus

Cyprus ook wel aangeduid als "het best bewaarde geheim van de Middellandse Zee",

Is Noord-Cyprus de ideale vakantie bestemming voor: gezinnen, koppels, jong en oud JA! iedereen die op zoek is naar zon, natuur, cultuur, historische bezienswaardigheden,en activiteiten, kan hier prima vakantie houden.

Ook heeft Noord Cyprus een prachtige sprankelende blauwe zee, warme en vriendelijke mensen en heerlijke gerechten, er is echt iets voor iedereen hier jong en oud.

Met een prachtige turquoise Middellandse Zee en met zo’n ongeveer 300 dagen gegarandeerde zonneschijn per jaar, is Noord-Cyprus een echte "het hele jaar door" vakantie bestemming

Het heeft verschillende seizoenen,  een lange mooie en kleurrijke lente, vijf maanden gegarandeerd hete zomer zon van juni tot en met oktober, een herfst van perfect gematigd weer en een korte winterperiode met zonneschijn overdag maar heeft dan wel weer koele nachten.

North Cyprus Walking Holidays

Het schiereiland Karpaz staat bekend om zijn ongerepte natuur en mooie gouden zandstranden

De twee belangrijkste havensteden zijn Kyrenia (Girne) en het historische Famagusta (Gazimagusa)

Dan hebben we de hoofdstad Nicosia (Lefkosa) met zijn vele winkels en markten, tevens is dit de laatste stad op aarde waar je met je passport de grens overkan en zo weer terug ben in de EU (Griekse kant)

Hou je van de natuur dan is de Guzelyurt de place to be, hier vind je de vele fruit soorten die je in de winkel ziet of langs de weg worden verkocht, in de Guzelyurt vind velden vol met sinassappel en citroen plantages,

Het eiland heeft een traditionele cultuur in leven gehouden door een trots en vriendelijke bevolking die over het algemeen worden beschouwd als een van de vriendelijkste en meest gastvrije in de wereld.

Het eten is heerlijk, lekker en gezond, het heeft veel lokale en door familie gerunde restaurants zowel in de dorpen als in de steden, Maar er zijn ook veel Internationale restaurands beschikbaar zoals Italiaans, Indiaans, Chinese en Frans, en ook hier hebben wij fastfood en afhaalrestaurants.

North Cyprus Boutique & Luxury Hotels

De lokale markten bieden van alles, van seizoens fruit tot groenten, noten, kaas, brood, gebak, handwek en kleding de markten worden elke dag in een andere stad gehouden,

In Noord-Cyprus zijn er twee plaatsen waar men hotels kan boeken dat zijn namelijk Kyrenia en Famagusta/Bafra

Hoewel er in de stad zelf veel accommodaties zijn, heeft de regio Kyrenia een hoop verblijfplaatsen langs de kust in beide richtingen (zowel oost en west)

Aan de oostkust van Cyprus strekt de regio Famagusta (ongeveer 1.5 uur van Kyrenia vandaan) zich uit langs enkele prachtige stranden en het prachtige schiereiland Karpaz.

A1 Cyprus biedt ATOL-beschermde vakanties in Noord-Cyprus voor u aan. Boek nu online en bespaar.

Noord Cyprus Vakantie Resorts

De twee beste plaatsen waar u vakantie kan vieren op Noord Cyprus zijn Kyrenia (in het Turks Girne) and Famagusta/Bafra. maar er zijn ook veel kleine hotels in de buurt van deze twee plaatsen, Kyrenia (girne)  leg in het Noorden van het eiland en Famagusta leg in het Oosten van het eiland, Kyrenia is druk met veel bevolking en restaurands en bezienswaardigheden, Famagusta is de rustige kant met veel natuur en de mooie zandstranden, en vanaf hier bent u ook vrij snel in de Karpaz, hier leg het mooiest witte zandstrand van Cyprus en alles is puur natuur, geen hotels alleen een paar kleine restaurants

A1 Cyprus heeft ATOL protected vakanties voor U. Book nu online en bespaar.

 

Noord-cyprus-Noord-Cyprus-Hotels

https://www.a1cyprus.com/Noord-Cyprus-Spa-Vakantie